Directie

Wiebbe Bonsink is bedrijfseigenaar en internationaal ondernemer en woont op dit moment in Nederland. Hij is de eigenaar van HEBO MaritiemService. Zij managen en werken aan de meest complexe transportprojecten, zoals het vervoer van brugdekken, jachten, scheepsrompen en andere grote constructies. Philip Smethurst is niet alleen een wereldontdekker en expeditieleider. Hij is ook de oprichter en CEO van Overland Missions. 


Overland Missions wijdt zich toe aan het verspreiden van het Evangelie onder de vergeten en afgelegen bevolkingsgroepen van de wereld. In 1999 hebben Philip en zijn vrouw Sharon Overland opgericht. Onder hun leiding, werkt Overland nu in veertien landen met meer dan 140 stafleden.

Martin Lopez is een bediener van het Evangelie en het hoofd van operaties voor Overland Missions. Hij heeft een uitgebreide achtergrond van wereldreizen, ontwerp, technische ontwikkeling en wetshandhaving. Kortom, hij is een team builder.

Over ons

Overland Missions Nederland zet zich in om het Evangelie van Christus naar de meest afgelegen en vergeten gebieden op aarde te brengen. We financieren wereldwijde zendingsacties, trainen zendelingen om deze regio’s te identificeren en beginnen het proces om het goede nieuws van Christus te verspreiden, tot het Evangelie daar volledig actief is. Dat betekent dat wij niet alleen een team van zendelingen op weg sturen om het Woord te prediken, maar wij zetten ook een duidelijke, verantwoordelijke en effectieve strategie neer om lokale gelovigen te leren om het Evangelie te verspreiden op een manier die blijvend is.

Hoe wij werken in afgelegen gebieden

Expedities
Life Project
Advanced Mission Training
Water Projecten
Sector Management
Lokaal Voorgangersnetwerk

Fase Een

Zodra een gebied is geïdentificeerd, meestal via satellietbeelden waarop we afgelegen dorpen kunnen zien, wordt het aangeduid als sector. Dit gebied van 100 kilometer bij 100 kilometer geeft ons een duidelijk gebied om in te werken. We sturen direct een verkenningsteam op pad om lokale voorgangers in het gebied te vinden, die een visie hebben om deze vergeten gebieden te bereiken. We zijn ervan overtuigd dat de lokale kerk het antwoord is voor hun geografische domein, en we zoeken een leider met dezelfde visie. Dan begint evangelisatie, samen met het leren over de omgeving en hoe we deze sector kunnen bereiken voor Christus. Onze Expedities zijn ons belangrijkste middel voor evangelisatie. Zij leiden het uitzenden van teams van gelovigen uit meerdere landen, om het goede nieuws van Christus op een relevante manier te delen.  Door onze Advanced Mission Training (AMT), kunnen we elke gelovige op een effectieve manier trainen om afgelegen gebieden te bereiken, het Evangelie uit te delen en levend terug te komen!

Fase TWEE

Fase twee begint bijna direct nadat evangelisatie begonnen is. In deze fase moeten we inheemse leiders trainen en hen de basisvaardigheden aanleren om het Evangelie sneller onder hen te verspreiden. Via het Sector Management zorgt de sectormanager ervoor dat alle afdelingen samenwerken om te evangeliseren, discipelen, voor hun noden te zorgen en de sector over te geven in handen van ontwikkelde, lokale leiders, binnen een periode van vijf jaar.

Fase Drie

Nadat een sterke relatie is ontwikkeld binnen het dorp of het gebied, is het de volgende stap om te voorzien in hun noden, en om hen een manier te laten zien om zichzelf te onderhouden als hun middelen niet zeker zijn. De missie van het LIFE Project is om een duurzaam zorgsysteem te ontwikkelen, geleid door de lokale bevolking. Hierdoor kunnen plattelandsdorpjes goed gedijen in hun cultuur, terwijl zij de noden aanpakken van educatie, gezondheid en zorg voor de kwetsbaren. Onze Waterprojecten zorgen voor schoon water voor inheemse gemeenschappen. Overland Missions geeft humanitaire zorg een nieuwe betekenis. Deze zorg komt voort uit een relatie door geloof, en wordt niet alleen gemotiveerd door de nood in traditionele humanitaire zorg. Het doel is om lokale leiders toe te rusten om voor zichzelf te zorgen op de langere termijn.

Fase Vier

Fase vier is onze exit-strategie: duurzaamheid. De uitdaging in elke zendingsactie is om het gebied te verlaten zonder dat het werk af is. De enige manier is om de lokale kerk toe te rusten om het werk van het Evangelie voort te zetten. Het Overland LeiderschapsNetwerk (OLN) is een team dat uitgezonden wordt binnen een sector. Het doel is om lokale voorgangers bij elkaar te vinden, te verenigen, te trainen en toe te rusten in Gods aanwezigheid en Woord, in doctrine en ethiek, voor een gezonde groei van de landelijke kerk.

Wil jij onderdeel worden van deze strategie?

We nodigen jou uit om mee te gaan op het avontuur van geloof… Er is een mogelijkheid voor jou om te delen wat God je heeft gegeven. Als je met kinderen wilt werken, het Evangelie wilt delen, wilt pionieren in een sector voor Christus, wilt leren over zending of een andere passie hebt, kun je het hier vinden bij Overland Missions. God heeft ons een uitdaging gegeven om 200 sectoren te bereiken tegen het jaar 2020. Jouw bijdrage aan dit doel zorgt dat de komende generaties de Naam van Jezus zullen kennen.


Ga mee op één van onze expedities, meld je aan voor de AMT, doneer aan dit doel of word vandaag nog vrijwilliger!
 

Philip Smethurst
Oprichter en CEO van Overland Missions

Financiële informatie

Voor specifieke vragen, neem contact op met  WB@overlandmissions.com